Belastingskrediet verhoging fietsvergoeding tot 35 cent

Wat

Sinds 1 mei 2023 is het verplicht om een fietsvergoeding van 0,27 euro per afgelegde kilometer toe te kennen aan alle werknemers die met de fiets naar het werk gaan wanneer er niets vastgelegd werd in de sector.  (dat kan ook minder zijn).

Verder werd er ook beslist dat je de fietsvergoeding vrijwillig mag verhogen tot 0,35 euro per gefietste kilometer zonder dat hier RSZ of belastingen op betaald moeten worden.
(maximum 3.500 euro per jaar)

Om de verhoogde kosten, zowel in geval van verplichte als van vrijwillige verhoging wat te compenseren, wordt een tijdelijk belastingkrediet ingesteld in de vennootschap van aanslagjaar 2023 tem. 2026.

Wie kan hiervan genieten?

Werkgevers die voor het eerst fietsvergoedingen toekennen of hun bestaande vergoedingen verhogen tot het wettelijk vastgestelde bedrag kunnen in aanmerking komen voor een belastingkrediet.

Voorwaarden

  • Het voordeel geldt enkel voor de eerste 20 kilometer van het traject tussen de woonplaats en de plaats van tewerkstelling en dus niet voor dienstverplaatsingen.
  • De (verhoogde) fietskilometervergoeding waarvoor het belastingkrediet wordt verleend is niet aftrekbaar als beroepskost.
  • Deze twee soorten belastingkrediet (verplichte of vrijwillige verhoging) kan je niet cumuleren.

Hoe wordt dit toegekend?

Het belastingkrediet wordt verwerkt in de belastingaangifte van de vennootschap via uw boekhouder.

 

Geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *